M-Kuldet

Gamma Gæfa var så klar i sommeren 2019 til at blive Mor igen. Vi tog til Hirtshals slut juni. Besøgte nogle virkelig søde mennesker med en smuk hanhund. De lånte os deres sommerhus i Tversted. Vi kørte frem og tilbage, for at hundene kunne få lyst til parring. Men ak, der skete intet. De legede, hun tissede i græsset , som han slikkede. Hun stod pænt stille, men han gik hen og lagde sig i skyggen. Vi gik ture i det smukke område ved sommerhuset og havde besøg af parringslysten terrier. Men trods 5 ture frem og tilbage , skete der intet. Den 7/7 skulle familien på 6 personer selv bo i sommerhuset, og da der stadig ikke var tegn på interesse fra hanhundens side, gik jeg nok lidt i panik.

Der var brug for mig derhjemme, jeg havde været væk fra gården længe nok, så vi kørte hjemad……

Øjet hos Hunhunden,hvori en parring kan finde sted er ca tre døgn, og så er der ikke længere mulighed for parring med drægtighed til følge. Vi fik ingen hvalpe i 2017 trods parring af Hólarvik´s Disa . Tre gange Fyn Assens Retur. Men heldigvis fik vi 2 skønne kuld i 2018. Det første K-Kuldet var Alfadis´sidste kuld og L- Kuldet var Gamma Gæfa´s første. Da hunde også kun må få hvalpe mellem ca. 3 år til 8 år, selvom vores bliver 15 år gamle, så skal man også gerne have et kuld i hver anden løbetid, så der bliver godt et år mellem hvert kuld. Og nu fik vi så igen ingen hvalpe i 2019.

Så nu i 2020 er Gamma 5 år og det er så vigtigt at hun får hvalpe ! Vi savner helt vildt små uldtotter i det nye køkken 🙂 Og det er jo en sølle Kennel hvis vi ingen hvalpe har !!

Denne gang faldt valget på Ishundur´s Bliki Brusi, opdrættet af Jette Gram. Han ejes dog af Helle som bor i Frederiksværk. Han har en fantastisk Mor Sifka. med en rigtig god afstamning, som passer så godt til Gamma Gæfa´s og en Flot far fra en sund, god og højt præmieret  linie vi kender godt i forvejen. Så da Gamma Gæfa gik i løb 27/1-2020 var sagen klar.

Jette havde så bar lige “glemt” at fortælle at hun var på ferie på St.Croix på de Vest indiske øer. Når, Helle og jeg mødtes hos hende den 5. Januar på 9. dagen. Hundene legede og havde det skønt sammen. De passer rigtigt godt sammen. Hans mørke øjne og snude, og kraftige pigment. Overlinje og kropslinier. Og begge med fantastisk sind og temperament. Ren Kærlighed med poter.

Fredag den 7 tog jeg til CaniCold ved Næstved, Superdyrlæger i Avl og reproduktion, Og fik taget en Progestoron – Test. Ægløsnings tid. Vi kunne se at vi havde et par dage endnu at løbe på. Det skulle bare lykkes…..ikke et år til uden Hvalpe ! Så fat i Nina Diers på Ølby Dyrehospital. Hun er super dygtig til parringshjælp og fødsler. Birgitte Schjøth´s Gamle samarbejdspartner. Den 10. og 11. februar var vi så der og fik to gange parringshjælp.

Så ventede vi spændt.  I tredje uge , lidt kvalme og madlede. I femte uge blød og lidt udflød bagtil ,i uge seks er ribensomfanget større og der er ikke plads til at spise op, skift til hvalpefoder med mere protein og så halvdelen af foderet skal nu være morgenmad. Med Æggeblommer og andre lækkerrier på  Og i syvende uge er maven til at se på køkkengulvet 🙂 Og så er der snart kun 14 dage tilbage 🙂 Så skønt.

Tid til at hente fødekassen ind fra depot. vaske og ordne til kassen. Kikke Fødselskit igennem og se om der er mangler. Købe A38 og Økologiske Havregryn. Torskerogn og andre sunde lækkerrier for mor og hvalpe. Bestille ting til Hvalpepakkerne og ikke mindst Hvalpe Hunde mad i store mængder.

Gamma i løbetid                                                     Gamma Parret to uger drægtig                        Gamma i uge 7.       Nej hvor vi glæder os.