B – Kuldet 2013

SÅ ER DER HVALPE

Lappi er en meget sød og smuk ung hanhund, som som lige passer på beskrivelsen af ønskeprofilen. Han har rigtig gode udstillings resultater og hans afstamning er meget spændende i forhold til flere af vores tæver. Vi ønsker at avle sunde smukke hvalpe med godt sind og 0 i indavls procent. Og dertil er Lappi et spændende emne.

I efterårsferien var vi så på date. Hæra og Lappi skulle mødes og gå en tur i Hundeskoven i Hvalsø.

Det gik fint ! Vi hundeejere fik en god snak, mens hundene løb og legede.

Så var alt aftalt. Vi venter bare på at Hæra går i løbetid, så vi kan nå at få et 2012 kuld.

Men som vanligt med Hæra – vi venter og venter, og venter og venter.

Àsa går i løbetid og en uge efter går Àlfadis i løbetid !

Og som min søde nabo siger, bare rolig de trækker Hæra med. Tæver der bo sammen går altid i løbetid sammen. Det gjorde de jo også i foråret. Og vi venter og venter på at Hæra skal gå i løbetid.

Så ringer Maria og spørger om det bliver til noget med vores aftale?

Ja, ja vi venter bare på Hæra! Hvad med at tage den anden ?

Ja,Alfadis ! Er hun ikke både øjnlyst og HD fotograferet ? Jo, det måtte vi jo indrømme. Fine øjne og en A og en B Hofte. Så det er i orden.

Det var da hende der vandt åben klasse på Fyn til påske ikke ? jo, også det!Udstillingsresultaterne er også i top.

Men vi ville jo have hvalpe på Hæra nu og Àlfadis til sommer 2013.

Så vi ventede videre.

Men på Àlfadis 11. dag tog vi alligevel ned til Maria og Lappi.

Og Lappi var slet ikke ked af byttet! Han synes Àlfadis er overordentlig smuk   😀

Vi havde en god oplevelse, Àlfadis og jeg og tog ned til Lappi igen 2 dage senere! Han sad ved døren og ventede på os. Helt klar til at modtage sin smukke kæreste.

Og Àlfadis har ændret sig! Hun spiser kun lækkerrier, hun hviler sig meget – og elsker at gå tur i snor med mig. Hun plejer heller at ville løbe og lege med Àsa.

For Alfadis var det godt ! Hun har fået en ny status i flokken. Hun knurre, når nogen vil tage hendes mad og er begyndt at sætte Àsa på plads.

Nu er det 25 dage siden.    –    Og Hæra er ikke gået i løbetid endnu!

Godt vi kørte med Àlfadis!

Vi glæder os bare så meget til småfolk i hundekassen i køkkenet 😀

Vi er meget spændt på at se de hvalpe, der er på vej i begyndelsen af det nye år. Pyt med jul og pjat med nytår – næ vi glæder os bare til HVALPEDAG!   Ca. 8. Januar !

DIN HVALP ER KLAR TIL CA. 8 MARTS ! sikken et forår at gå i møde med ny hvalp 😀

Ring og få en snak, og kom på ventelisten 😀

                 ÀLFADIS  FØDSEL       2. Januar 2013

Nytårs aften gik stille og roligt. Men sent i seng kom vi jo, så den 1. januar er vi jo lidt sløve og trætte. Men en tur i skoven med hundene blev det til. Om aftenen så vi tv og kl. 21.45 gjorde vi klar til at gå i seng. Àlfadis havde godt nok halset og været lidt urolig, men ud og tisse og så i seng. Troede vi.                      Men Àlfadis ville det anderledes.   Hun skubbede til mig og lagde sig og rejste sig, fik Hæra ud af sin kasse og lagde sig der. KL. 23 gav jeg op og stod op. Àlfadis og jeg flyttede ud i køkkenet og begynde at gøre klar til fødsel.

KL. 02.45 gik vandet og jeg vækkede Tobias. Kl. 03 blev den første hvalp født. Hun kæmpede sig ud,  hårdt at være den første og bane vejen. Àlfadis  slikkede og spiste moderkagen. Imens kæmpede hvalpen hen mod en pat og fik fat !

Hun skal hede Hòlarvik`s Brana (stærk Troldkvinde ) sagde Tobias. Hun er super smuk rød broget.

Nr. 2 kom kl. 3.40 en smuk lille sort dreng med hvide poter og hvid mave, og allerede 3.50 kom en stor rød han, der ligner sin søster . Derefter fik vi en stor smuk pige som desværre var død ved fødslen. Nu var kl. halv 5 og Tobias gik i seng og jeg gjorde rent i kassen og puslede om mor Àlfadis, der lå og ammede sine tre børn. Men kl. 5.14 rejste hun sig og pressede en smuk stor Chokoladebrun og hvid han hund ud 😀

Hvalp nr.1 Brana vejede 234 gram ved fødslen. Hvalp nr. 2 Brùsi ( Stor Jættekonge )vejede 150 gram. Hvalp nr. 3 Bersi ( Bjørn / Bamse ) vejede 240 gram og Baldi (Kælenavn for guden Baldur) vejede 208 gram.

Àlfadis starter dagen med havresuppe med ekstra kalk, så 2 æggeblommer og en skål A38.

Til frokost spiser hun 1 sardin i olie og 2 runtnummer rugbrød med leverpostej –

Til aften spiser hun en stor portion kogt kylling med hvalpefoder i, så tror da pokker at hvalpene vokser.

4 dage gamle den 6. jan alt. 2 døgn før forventet fødsel, vejer Brùsi  252 gram som er en pæn fødselsvægt og de andre over 350 gram. 😀 Det går så fint ! Gudskelov.

Àlfadis er bare sådan en dygtig mor ! Hæra ville give sin højre pote for at komme ind i køkkenet og kikke i kassen, men bare hun kikker ind af døren knurre Àlfadis 😀

        Så nu er der rigtig gang i hvalpekassen !

Alle har fået øjne og de reagerer  så meget på hinanden ! De leger ruller og kravler i bunke !

Når mor vender tilbage til kassen er der kapløb om at komme hurtigst hen til hende og sikre sig den bedste pat ! Det er nu vi kan begynde at se den personlighed der ligger i den enkelte hvalp !

Lydene har også skiftet fra “sang” til noget der ligner Vuf og Bersi har allerede vist sig som “en  farlig  kamphund “ og har gøet af fremmede Martin,

da han tog alle de nye skønne billeder her 😀

Brana elsker at ligge på ryggen og blive killet på maven, så er der fart på bagbenet. Baldi vil bare være først ! han vinder de fleste krapkravl hen til mor og patterne. Og lille Brúsi, han er den blide og elsker at putte med sin søster, eller kæle med mig.

Og nu bliver det sjovt – for nu skal vi til at opdage hele verden ! Og få besøg af en masse søde mennesker og snart også andre dyr !

De tre næste uger er de vigtigste i en lille hunds liv !

Der foregår al præning og dannelsen af hele voksen hundens adfærdsmønster. Så det er noget af et ansvar der hviler på opdrætterens skuldre !

Jeg lover at gøre mit bedste ! Elsker de hunde !

Idag er en stor dag 21. dagen. Dagen hvor hvalpene går fra Vuggestuen over i børnehaven.  Der er rigtig gang i lyde og leg. Bersi har fundet ud af at han kan gø ! Brana ligger og knurre og Baldi kravler rundt og bider i de andres øre. Kun blide Brùsi opfører sig stadig fint. 😀

Idag har hvalpene fået klippet negle for første gang. Det er en grænse overskridende oplevelse for mig. De er så små og lyse, de negle. Men de river deres mor på patterne, så det skal gøres.

Der er folk der skriver til os hver dag på mailen, så nu gælder det om at finde de rigtige hunde til de rigtige ejere. Min første prioritet er, at hvalpen ikke skal være for længe alene hver dag – men kan være mest muligt sammen med sit menneske/ sin flok. Så skal den blide hundehvalp til blide mennesker, og spradebassen skal have en hel familie så den får det sjovt !

kunsten at amme.

Alfadis giver god mælk  3 uger gamleVejer Brana 1,250kg , Bersi 1,220 kg, Baldi 1,140 kg og kun Brùsi med sine 935gram er under 1 kg. fødselsvægt x 3 er 750 gram så han er stadig foran ! Flot.

Jeg er nu begyndt at give lidt tilskud til mælken, så stakkels Alfadis ikke bliver tyndere.

De tre store er friske på at smage. imens hygger Brùsi alene med mor i kurven.

Onsdag havde vi besøg af Brana´s kommende familie -Dorte og Jens fra Rørvig.

Jens er pensioneret skoleleder, hjemme hele dagen og vil bruge en masse tid på Brana på

ture langs stranden 😀 Dorte vil gå til hundetræning med hende. Og vi fik fine roser ! TAK.

Lørdag havde vi igen Hvalpekøbere på besøg. Sophie er dog speciel da hun kom med Trumba ! Hæra og Àsa blev meget glade for at se mormor og mor ! Og Sophie var glad for at se hvalpe !

                                                                                     Sophie og Baldi lærer hinanden at kende

                                                                                        Kærlighed ved første blik 😀

    Gamle venner, Trumba og Tobias

          Tre generationer     Àsa i stolen over mor Hæra og  Mormor Trumba ! Dejlige

I dag har Brana bidt mig ! hun har fået tænder to stk ! 25 dage gammel ! og hun gik glad igang med min mad her til morgen.

Men fik dog hurtigt besøg af Baldi og

Bersi, som også tog for sig af retten.

Idag vejer Brùsi 1 kg og 100 gram. 😀

Så er det tid til at spare på strømmen

og slukke varmelampen trods sne, blæst

og -10 grader om natten.

                                                                                                  Nu vil vi ud af kassen og lege.

        Àsa og Hæra er trætte af at ligge i gangen, når alt det sjove er i køkkenet. Men nu får de lov at liste med ind og slikke hvalpene ind i mellem. A

Àlfadis er holst op med at knurre af dem. nu er det kun kattene der ikke får lov at komme ind.

     Brana og Bersi leger / slås, knurre og gør              Mens Brùsi har nedlagt en Blæksprutte

         Brana, Baldi, Bersi og Brùsi nyder mor Àlfadis mælk meget mere end mit foder.

Lørdag den 2. Februar. I dag er hvalpene 1 måned gamle og det fejrede vi med negleklip og endnu en Hvalpekøber på besøg. Denne gang var det Brusi der var i centrum. Han vejer 2 kg, stor flot dreng, Hans nye far Henrik skulle lige godkendes ag Hæra først

Det blev han 😀 og så var det ellers kærlighed ved første blik.

Og Bersi fik så megen selvtillid af al den opmærksomhed at han legede og ruskede med mors hale. Og bagefter kunne mule sin storebroder Brùsi, som først får besøg på mandag.

        Så er vi tre solgt : Brana                   Bersi    til Henrik                                Og Brùsi  til Ejner

           Til Jens og Dorte

Så skal der leges   ! Hæra og Àsa har endelig fået lov at komme og lege med hvalpene. Især Àsa er lykkelig og en super god storesøster, og god til at lege. De små elsker hende. men havde lidt svært ved at finde ud af hun ikke gav mælk.

   Storesøster Àsa og Bersi betragter hinanden !

            Spilop mageren Baldi !

            Endelig fik vi ham til at sidde stille længe nok til lukketiden på kameraet. 😀

Søndag den 10. februar kom Baldi`s nye familie endeligt og beundrede ham. En meget international familie -Mor Anne snakkede klingende norsk – hvilket jo får en lille hund til at drømme om vandreture i fjeldene ! Far  og to store drenge til at lege med ! Jo , det ligner absolut en familie lige til en lille spilopmager. De var her længe,men alligevel nåede jeg ikke at tage billeder af dem, fordi snakken gik så hyggeligt. Det må jeg huske næste gang de kommer.

Og så blev det uge 6 – den uge som hvalpene har ventet på, så de kunne komme ud og lege i sneen.

         Vores renligheds træning er begyndt at virke. De “rammer aviserne i huset “og ved godt at man skal skide ude – Her er dygtige Brana.

Når man så er lidt våd og har kolde poter,

så er det dejligt med en lur tæt op ad varme

mor – her Bersi, som rigtig fik løbet i sneen.

  Vi arbejder meget med præning iøjeblikket,

Har brugt the Biosensor Program fore Superdogs. De har en serie øvelser man udfører hver dag fra hvalpene er 18 dage gamle. Det skulle give hunden en bedre start, et bedre emunforsvar og blive en klogere lille hund. På opdrætteruddannelsen lærte vi også en masse om, alt det sådan en lille hund skal udsættes for inden den forlader sin opdrætter. Derfor inviterer vi masser af “fremmede” mennesker og hunde på besøg.

  Alfadis ammer også gerne udendørs.

                                                    Leg i sne

Àvaldi fra Hera`s A kuld kom på hvalpebesøg. Han elskede dem og legede og blev overfaldet, og alle morede sig.

                                                                                   Kun Tobias kan holde styr på alle 4.

Og Lise faldt for Baldi 😀

                                                                                       Og Henrik sagde farvel til Bersi før 3 uger i Indien

Ejner var her idag og se til Brùsi. Han havde taget din datter Leise og børnebørnene med,

og det blev til så meget hunde/heste snak at jeg igen glemte at få taget billeder. Men det bliver fint for Brùsi at få egen far og så en reservefamilie med legehund og islandske heste – og 2 søde piger.

                                                                                            Og Jeg fik Blomster – igen ! Forår i køkkenet.

                                                                                            Mange Tak Ejner 😀

                                                                                        Àlfadis veninde Mille kom med sin mor Anne Marie                                                                              Marie til Hvalpe kik og Fåre klip.

                                                                                         Mille var lidt utryg i starten med alle de små

                                                                                         piranja hvalpe 😀 Men de var jo også lidt søde

                                                                                          især Brana.

Efter en middagslur på hylden, var de klar

til at møde deres længe savnede Far-Lappi.

Ud og tage imod på den isglatte trappe :

    Hæra var mindst lige så intresseret !

            Og var villig til at tage med Lappi hjem.

                                                                                        Alle hvalpe blev undersøgt og beundret, både af

                                                                                        mennesker og hunde. Dejligt kuld.

Lappi var så sød og slikkede Àlfadis i ørene og gav hende små slik om mulen. Dejligt Møde.

LEG i KØKKENET

Hvad gør hvalpeopdrættere som ikke har en Àsa ? Jeg bruger meget meget tid sammen med hvalpene, men hvis jeg ikke havde Àsa til at beskæftige dem, når jeg for.x. laver mad – ja, så fik vi mennesker aldrig noget at spise. Hun er bare GULD værd – så ved I det, alle jer der gerne vil have hende med hjem. Uundværlig – ikke til salg 😀

  Smukke smukke Baldi, som glæder sig til ture i de Norske Fjelde sammen med Anne og hele sin nye familie.

Så er Brana flyttet til sin nye familie i Rørvig !

Hun har fået en skøn familie – Men jeg savner hende allerede. suk.

Brana i sin nye have og i sofaen med “Mor-Dorte” Håber de må få rigtig meget glæde af hende.

Àlfadis kikke efter Brana, kikkede under drengene , de er drenge! hvor er pigen ?

Hun er savnet her.

I dag rejste så Brúsi. Ejner kom og hentede ham med et fint nyt grønt bur i bilen. Ejner havde halsbånd med skilt og det hele med til Brúsi. Vi havde et par hyggelige timer. Jeg håber Ejner får rigtig megen glæde af lille blide Brúsi, som fik sin ynglings puddel pive dyr med sig til Dragør  :o)

Så er der kun to drenge tilbage.

Bersi som skal være her til den 13/3 og derfor er begyndt at lære en masse af de voksne hunde.

Og Baldi som bliver hentet den 11/3.

Når, sådan skulle det ikke gå !

Brúsi var for livlig, eller Ejner for gammel.

Ejner ønsker sig nu en voksen hund og jeg må

finde en ny familie til smukke blide Brúsi.

Han er så nem og glad.

Hvem kan være så heldig at få mig med hjem ? Det blev Søren Rabjerg – en gårdejer med 5 gotlandske får på Møn der løb af med denne lille skønne hundehvalp. Søren og hans datter Patricia kom og kikkede og kunne ikke stå for Brúsi. Patricia har en Mops så Brúsi har allerede fået en ny bedste ven. 😀

Baldi blev hentet af en familie der var super velforberedt. Martin havde trods frost og sne fået banket en hundegård op i haven – Santos pjækkede fra skole, og mor Anne havde købt skåle og bur og legetøj i store mængder 😀 Baldi får en luxus tilværelse hos dem ! Skønt at se mennesker blive så glade for deres nye lille familiemedlem !

Mor og søn, Bersi venter på far Henrik og mor Margit skal komme hjem fra Indien og hente ham.

Og det gjorde de så onsdag den 13. Stor Glæde ! De havde glædet sig til at komme hjem og hente ham efter en super ferie i Goa. Brúsi troede lige at han skulle være enebarn – men så kom Søren og Patricia og hentede ham !

NU ER DER TOMT – Jeg har brugt hele den 14. marts til at være trist og gøre super rent i køkkenet.

Nu lugter der af Ajax – jeg kan bedre lide duften af hvalpe ! JEG SAVNER DEM !

Vi får heldigvis mails og billeder fra hvalpenes nye familier – Dejligt at kunne følge dem !

                                                                                                Her Henrik og Bersi i Mols Bjerge

                                                                                                Anne og Baldi på skovtur i Nordsjælland

    Theo og Baldi