D – Kuldet 2013

Àsa er Hæra´s hvalp fra første kuld – Hun har et dejligt sind – er blid, glad og klog. Hun var en meget god tante og legekammerat for Àlfadis´ hvalpe. Nu glæder hun sig til at blive store søster.

Hære er udstillet med resultat Exelent og Cert. Alfadis fik i April 2013 på udstilling i Borup

Exelent. Søster Àsta fik Exelent og Cert.               Hæra avler godt 😀

  1. 5.maj 2013  Nu kan Hæra snart ikke slæbe sig afsted. Hun er nu ikke længere rund,

hun har hængebug og vinterpelsen falder af på maven i tykke totter. Vi Venter og venter ……..

Og glæder os helt vildt 😀

Nu må der snart ske noget. Vi venter og venter !

Det er godt nok ikke nemt at avle hundehvalpe ! Idag lørdag den 11. Maj er vi fremme på 65. dagen efter parring. – De to kuld jeg før har fået, er født på 59. dagen og på 56. dagen.

Jeg startede dagen med at Hæra vækkede mig kl. 04 og jeg blev glad fordi jeg tænkte at NU sker der noget ! Men nej. kl. 8 tog vi den vanlige runde og derefter valgte jeg så at ringe til Dyrlægen.

Han sagde: “ Tag fortsat temperatur – den var 37,6 sidst – gå ture i stjerneformation – og observer. Der kan gå op til 70 dage uden problemer. Men kom på mandag hvis I ikke har født inden. Ellers ring.” Så nu venter vi bare videre !

Jeg vil så gerne se de små søde hvalpe snart…………..

Søndag den 12. Maj – Mors Dag – Jeg tror det bliver i dag. Jubii 😀

Temperatur 36, 4 og skraben i aviser og tæpper – vi bygger rede.

Gud ske lov – i morgen skulle vi til dyrlæge – men vi klarer det selv idag / nat.

Jeg er flyttet ud i køkkenet og holder bogstaveligt talt Hæra i poten. Hun piber og går hvileløst rundt. Hun sover – snorker, der er ikke plads til hendes organer – og lige pludseligt skal der kradses i aviser. Så skal jeg ae på lænden og plukke løst pels af maven, som hænger næsten ned til gulvet. Så skal vi ud og gøres ren, igen.  Jo, nu kommer de snart de små længe ventede hvalpe.

Kl. 20 forventede vi at nu måtte der snart ske noget lige som sidstegang, hvor vi fik vores første hvalp kl. 20.45. – – – men nej vi venter …..

Er dette en prøvelse for mig utålmodige menneske ? ….

Kl. 24. Tobias og jeg har nu to madrasser på køkkengulvet og på Ipad ser vi gamle DR udsendelser, vi ikke har set før. Jeg er træt – duer ikke , mere kaffe og mormor the til Tobias.

Kl. 1.45 Tobias snorker højlydt. Jeg drikker mere expresso og prøver at hjælpe Hæra så godt jeg kan. 02.00   Nu har hun kraftige Ver og kan slet ikke finde ro 02.15 presseveer – men der sker ikke noget. Vi presser sammen og jeg kommer med opmundrende tilråb.

Kl. 02.40 Endeligt ! En Sædefødsel – Det var godt nok Hårdt ! En smuk lille pige kommer til verden. Hun bliver slikket og ordnet og får navlestrængen bidt så fint over. HVOR ER HUN SMUK. Skildpadebroget på ryggen og med hvid mave og hvide poter og en lille hvid blis.

Hæra smiler lykkelig, sukker og får flere veer. Jeg tager den lille pige over på et opvarmet håndklæde og passer på hende mens Hæra flænser aviser i stykker! Og smerterne river i hende !

03.20 Hæra lægger an til fødsel. Tobias passer den lille pige og jeg er igen koncentreret jordmoder. En mørk pose med moderkage i toppen fødes. Hæra bider og slider, jeg flår og river.

Det viser sig at vi får en lille fantastisk smuk dreng, i hele to hinder. Da vi endeligt får hul på hinderne hælder jeg ham, ud som af en sovepose. HAN ER BROGET. Stor flot krave hele vejen rundt, lange hvide sokker, hvid mave og hvid halespids. Helt fantastisk. Hæra vasker sin smukke søn og får sin lille pige tilbage, så nu ligger de to og patter. 😀 Helt roligt.

Hæra er træt. Ikke godt. Jeg lader hende hvile lidt. Så mærker jeg efter og kan tydeligt mærke en hvalp mere i hende. der går veer gennem hende , men hun prøver at slappe af.

Når vi når her til med får – hælder jeg Glykose og kalk i dem. Godt det er på lager ! Jeg blander kalkvand og henter Glykosen 10 ml. ind i munden på Hæra og kalkvandet, der smager godt ,bagefter ! Det kvikker ! Vi har travlt Hvalp skal ud nu ! Jeg arbejder med, gnider langs siderne ned mod fødselsvej. Kl. 04.40 får vi den anden pose ud med moderkage på toppen.

Og da jeg åbner den er vandet og hundehvalpen grønt ! Hvalpen virker livløs ! Jeg tager den i højre hånd med hovedet ned og laver det berømte HVALPEKAST. fjerde gang vælter vand ud af mulden på den lille og den gisper ! Jeg finder øresprøjten og suger resten ud. HUN ER I LIVE.

Håndklædet bliver grønt og hunden rød med fine hvide poter og hvid mave. Hæra foretager den næste vask og hun kommer ned til sine to søskende. Hun finder patten og går omgående igang med at spise 😀

Hæra bløder kraftigt. Jeg vasker hende, med mange engangsklude. Hun får en skål iskoldt vand.

Den nyder hun. Jeg skifter aviser og wetbeed. Blodige håndklæder ryger i vaskemaskinen.

kl.06 30 vækker jeg Tobias og vi beundre de tre skønne hvalpe 😀  07.00 ringer jeg efter dyrlægen som skal give Hæra noget sammentrækkende , se om hun er tom og tilse hvalp 3 for om vi fik alt vand ud af lungerne.  Det gik heldigvis fint 😀

Og Jósefine fik lige en vaccine ved samme lejlighed .

Nu skal Hæra have ro i sit køkken. Og morgenmad. Jeg laver Havresuppe med sukker i til hende og hun er glad. Og to rå æggeblommer. Ud og tisse sådan – så skal hun og hvalpene sove.

Jeg skal ud og lukke Heste på græs – og tilse Får og 10 lam, fodre høns og fodre Jósefine.

Så skal Tobias og jeg have mad og dagen går sin gang.

Først kl. 18 gik jeg i seng. sov til 20 gav Hæra Vand og Havresuppe. Sov til 23. op og tilse hvalpe,

og give Hæra vand ( hun går ikke fra hvalpene og skal have alt serveret i kassen de første 8 – 14 dage)Sov til 05. op og give vand. Ret frisk nu 😀 Læste til vækkeur ringede kl. 06.15 og Tobias skal op og i skole. Slap formiddag , men fik dog muget på jordfold og klippet lidt pels af vædder, så han ikke bliver kvalt i for stramt halsbånd. Og nu må jeg ud og se til Hæra 😀

Så er der ro i køkkenet. De næste tre uger er det forbudt område for hunde, også vores egne tre, og fremmede mennesker. Hæra håndhæver det selv – havde nær bidt Tobias i næsen, da han ville kikke lige inden han skulle i skole. Så det passer med 1/2 års fødselsdagen for kuld B hvor også kuld A er inviteret 😀 2.Juni 2013.

I går aftes fik Hæra kogt kylling og ris til aftensmad og imens skyndte jeg mig at veje hvalpene.

  1. 1.pige 320g Lille D 270g og 3. pige 345g. Det er ligesom i menneskeverdenen. Pigerne er størst ved fødslen – men så spiser drengene mest og så ændre det sig 😀 Og Lille D forstår at tage fra så han skal nok blive stor. Hæra vil ikke have at jeg tager en hvalp op af kassen. Hun er en super mor ! Passer og passer godt på sine børn.

Hun har spist sin havresuppe igen her til morgen og kl.10 skal hun have to rå økologiske æggeblommer. Til frokost havresuppe med hvalpemad og til aften kogt torsk med ris.

Så er de første synlige resultater på al det foder jeg tilfører Hæra kommet.

  1. 1.pigen 395 g Lille D 335 g og 3. pigen 420 g.    Det virker ! Hæra´s gode mælk !

Og man kan allerede se at de vokser :d Nye billeder :

                       Pige nr 1.                                                                    Lille Drengen.

                      Pige nr. 3                                                        Jeg vil så gerne ligge Wetbeed i kassen, men Hæra skraber stadig meget på grund af efter Veer, river aviser i stykker og pakker hvalpene ind i stoffet, så jeg tør ikke endnu. De må ligge på aviser for sikkerheden. Så må det pæne vente.

Det vigtigste er at alle trives 😀

Fredag den 17. Maj   Hvalpene trives og Hæra elsker dem. Alle er glade, selv jeg, som er ved at få hentet min tabte søvn ind igen. 😀

  1. 1.pigen vejer 496 g og har taget 176 gram på

Lille D  vejer 432 g og har taget   162 gram på

3.pigen vejer 520 g og har taget   175 gram på   sådan Hæra har fløde i patterne 😀

Fik lige taget et billede I skal se !

Er han ikke smuk ? Det bliver en pragthund ! Maria Hanhundeejeren, ringede også og sagde, at hvis de skulle have en hund mere, så skulle det være ham ! Men han har fundet sig en familie 😀

Der er en anden Maria der venter spændt på ham og hendes mor, far og storebror i Værløse.

Og så har han fået det skønne navn : Hólarvik´s Diddi Draumur.

Han to søstre er også blevet døbt og har fundet deres familier !

Hólarvik´s Disa skal bo på en bondegård og har fundet sig hele tre dejlige piger og en Mor og Far

på Falster.

Hólarvik´s Dana skal bo sammen med Inger og se frem til et liv med hvalpetræning,  lydighedstræning og måske agility. Hun bliver en aktiv sportshund !

I dag er hvalpene en uge gamle ! De trives godt og vokser meget. De er så smukke og der er begyndt at komme søde lyde fra dem. Nu glæder vi os til at veje dem i aften og så om de har fordoblet deres vægt ! Næste sjove step kommer når de er ti dage gamle, hvor de får øjne . Så bliver der taget mange flere billeder !!!

Vejningen gik fint !

Pige 1. vejer nu 706 g – fødselsvægt 320 g – dobbelt op + 56 g  😀

Dreng vejer nu 575 g – fødselsvægt 270 g – dobbelt op + 35 g  😀

Pige 3. vejer nu  756 g – fødselsvægt 345 g – dobbelt op + 66 g  😀

Sådan Det var den første succes !!!

 Hólarvik´s Disa bliver så her og Hólarvik´s Àsa 2 år får endelig sin egen familie.

              Asted til Falster.

                Så kom den dag hvor Àsa endelig fik sin egen familie. Og sikken en ! Hun fik far, mor og hele

                3 skønne piger + en bondegård med Geder og Isheste – og et par sjove katte.

                Med tungt hjerte kørte vi hende til sit nye hjem.

             Den skønne gård ligger som næsten nabo til Corselitze.

             Sjovt nok der hvor vores Oldemor er født – som

             Baronesse Sofie Olivia.

           Hovedhuset står nu tomt. Men park og skov bliver

              Àsa´s nye tumleplads 😀 Ringen er sluttet.

    Hestestalden, der hvor jeg flygtede hen som 11 årig.

                                                                                                    Tobias foran hovedtrappen på slottet som vi

                                                                                            Burde eje. Tænk hvis den gamle Eg kunne tale.

                                                                                            Den har mødt en stor del af min familie !

                                                                                            Har fået mange mmsér fra Àsa. Hun er super glad

                                                                                            for sin nye familie ! Og de elsker hende ! Sådan.

                    Den 11 Juli startede dagen med at putte Dana i bad ! Hun syntes det var dejligt !

                    Alle tre hvalpe fik klippet negle og fik Zoolac for tynd mave. De havde spist kallun,

                    Forleden spiste de rå lammelever og nyre, det gik fint. Men kallun var for stærkt for de

                    små maver. Det er vigtigt at de smager forskelligt – som hvis mor nedlage et bytte !

                                   Se en lille våd Dana !   Kl. 11 kom så mor Inge for at hente sin hund.

               Hun bliv modtaget overvældende, Tydeligt at hun har hundetække !

                Og en lykkelig Inge drog afsted med sin skønne Dana. Hun skal nok få et spændende liv,

                 med masser af udfordringer og hundetræning – og masser af kærlighed.

                    Jósefine skulle også lige sige farvel til en af sine legekammerater ! Hun elsker de små

                  frække ishvalpe med syle spidse tænder, og finder sig i at blive rusket i ørene og bidt i.

      Det er lige som ti små cyklister : først var der 7, så rejste Àsa, så var der 6 så rejste Dana nu er der 5

     til på tirsdag, så rejser charmetrolden Diddi Draumur – og lille Disa må så lege med Jósefine og mig.

                                                                                                  Diddi Draumur og Disa Daisy Lige fanget !

         De to guldklumper Leger meget på gårdspladsen,

         Jeg har bygget en lille rallybane til dem,

         og den er populær !

         Tobias vil ikke af med Diddi !

         Han er så sjov !

                   Så blev Diddi Draumur hentet af sin dejlige nye familie 😀

                                                    Nanna, Maria, Henrik og Daniel-

                        Halvt års Fødselsdag 10/11-2013

                 Søndag før fødselsdagen den 13. mødtes vi her på Kastaniegaarden kl. 11. Det havde                                                                                   o                og regnet hele natten og morgenen, men 10.50 blev det tørrevejr.

                  Vi vendte planen om, startede med leg i en meget våd have og fortsatte ind i varmen

                   til Islandsk kaffebord ! Lagkagen var lyserød – selvom vi havde 3 hanhunde : Lappi,

                   Àvaldi og Diddi Draumur. Fra kuld A var Àsta og Àvaldi, Fra kuld D Var Dana, Disa o                 og Diddi . De tre små havde ikke set hinanden siden de var 8 – 9 uger gamle, Der var                     m                mægtig gensynsglæde, og de legede helt vildt !

                   Disa var stadig den største, og Diddi den mindste som ved fødslen.  Dana havde først                                    i                 november fået skinnen af det brækkede forben, men var frisk og glad .

                   Alle var glade og samtalen om kaffebordet gik fint, om hunde og hundeudstilling 😀

                    Kirsten / Àsta og Jeg/Disa pralede lidt med vores flotte resultater i Nyvang 13/10.

                    Og vi aftalte at tage afsted til foråret igen, sammen med Diddi/Nanna og Maria.

          Nanna         Lise            Kirsten         Henrik                                                Inge og Poul

             Maria med Emma , Maria

                                                                                    Àsta

                                                                        Dana            og Disa

              Da kl. var 13.30 skinnede solen og vi gik en dejlig tur i skoven og samlede lidt gran.

               Dana var træt i benet og familien kørte hjem med lovning om at komme igen til                     o            sommer ! Det var en rigtig hyggelig dag, og vi havde nogle trætte, stille, glade hunde.

               Skønt – det gør vi igen !

                13 Maj 2014

Stort tillykke på D-kuldet´ s første fødselsdag !

     Dana , Diddi Draumur og Disa.