Du får et bedre Liv……

Danskernes kur mod ondt i sjælen går på fire ben !

En hundehvalp kommer løbende mod dig med blafrende ører og store brune øjne, og med ét bliver du varm om hjertet, og følelsen af lykke stiger i din krop. Den følelse kender mange. Hvis livet er svært, og humøret er nede, kan det være en ekstra hjælp at få opmærksomhed fra familiemedlemmer på fire ben.
70 procent af de danske kæledyrsejere oplever, at deres kæledyr får dem i godt humør. Det viser en undersøgelse fra YouGov på vegne af Agria Dyreforsikring. Undersøgelsen viser også, at 20 procent af de adspurgte kæledyrsejere føler sig støttet af deres kæledyr, når de er ramt af stress. 11 procent får støtte fra deres kæledyr, hvis de er ramt af en depression.

Abbey er en kæmpe støtte for Stephanie
24-årige Stephanie Paulsen fra Sønderborg kender til den positive effekt, et kæledyr kan have. Hver dag kæmper hun med angstanfald, depressive tanker og utryghed som følge af sygdommen PTSD. Men efter Abbey, en et-årige belgisk hyrdehund, kom logrende ind i hendes liv, er kampene blevet meget nemmere at vinde. Før Stephanie fik Abbey, kunne hun ikke overskue at være blandt mange mennesker. Men når Abbey er med, skaber hunden den tryghed, som Stephanie har brug for.
“Jeg havde rigtig svært med at være sammen med mange mennesker, f.eks. til familiefødselsdage. Jeg kunne ikke overskue det, og situationen gjorde mig hurtigt utryg. Men nu, når Abbey er der, bliver jeg hurtigere tryg, fordi jeg ved, at hun passer på mig. Hun er meget opsøgende og opmærksom på mig hele tiden. Det er en kæmpe hjælp, at hun er i mit liv, så kan jeg bedre kommet igennem det, “ fortæller Stephanie, der er overbevist om, at hun ikke ville være i live den dag i dag, hvis Abbey ikke havde hjulpet hende.
Poul Videbech, som er professor og overlæge på Center for Neuropsykiatrisk Depressionsforskning på Psykiatrisk Center i Glostrup, kender alt til kæledyrs positive indvirken, når mennesker er ramt på sjælen.
En af grundene til, at kæledyr afhjælper menneskers psykiske udfordringer, såsom depression, angst og stress, er fordi, kontakten med et kæledyr ikke kræver meget af os mennesker. Hunde kræver ingen forklaringer, eller bestemte udtryk. Et kæledyr er bare glad for at være i nærheden af ejeren, forklarer Poul Videbech.

En videnskabelig forklaring
Der er faktisk en videnskabelig forklaring på kæledyrenes evne til at få mennesker til at føle sig glade og trygge.
“Når man interagerer med en hund, og specielt hvis man har øjenkontakt med den, stiger hormonet oxytocin i både hunden og mennesket. Det er et hormon, der skaber følelsen af tilknytning, lykke og tryghed. Hunde kan aflæse vores følelser via kropssproget og reagere på det, f.eks. hvis vi er kede af det. De kan udvise en trøstende og opmuntrende adfærd,” forklarer Poul Videbech.
Den interaktion, som Stephanie hver dag har med Abbey, beroliger hende og hjælper hende, når hun falder ned i et sort hul.
“For nyligt fik jeg at vide, at efter jeg fik Abbey, er jeg blevet meget gladere – og det er ikke forkert. Hun har givet mig solskinsdagene tilbage, “ fortæller Stephanie.
Fra undersøgelsen
• 70 procent af kæledyrsejerne i undersøgelsen nævner, at deres kæledyr får dem i godt humør.
• 60 procent nævner, at kæledyrene øger deres livskvalitet.
• 33 procent får motion og styrker derved deres helbred på grund af deres kæledyr.
• 20 procent føler sig støttet af deres kæledyr, når de er ramt af stress.
• 11 procent føler sig støttet af deres kæledyr, når de er ramt af depression

.