K-Kuldet 2018

Vi har Parret !!!! Jubii……

Verdens dejligste Alfadis skal have sit sidste kuld, og en pige skal blive her.

Derfor er hanhunden valgt med ekstra stort omhu og kærlighed. Vi kender ham, set hans hvalpe og fulgt dem i to år.

Katur har det bedste sind og er en skøn familiehund, lige sådan en man rigtig gerne vil eje. Hi Lydur Katur passer så godt til Alfadis.

Hun er en blid hund, med stor forkærlighed for børn og familie, glad og super til hyrdning. Hun er alle tiders gode moder og elsker at være gravid og have hvalpe. Og så passer hun godt på Gården 😀 Har stort overblik.

og  

Disse to smukke og helt fantastiske hunde med Super Sind, Sunde og Raske, og forældre til flere kuld, har nu parret tre gange .

Vi krydser fingre og håber på hvalpe ca, 30. juni 2018.

Så er der HVALPE <3

Fredag den 29/6-2018  og Lørdag den 30/6- 2018         Sikken et døgn !
Alfadis begyndte at tømme ud fredag kl 12. kl 24 blokkede hun op, kl. 02 til 04 sov vi lidt, hånd i pote . Kl o5 gik vi morgentur til Nattergalesang. Kl. 5.41 Gik vandet og kl 5. 49 Blev Hvalp 1, en smuk lys pige med hvide sokker og aftegninger, Født <3
kl. 6.08 kom en køn dreng, som jeg måtte klippe fri af navlesnoren og ryste slimen ud af svælget. <3
Kl. 7.22 kom en stor fin pige <3 tre smukke lyse hvalpe, Velskabte og med dobbelte ulvekløer. Fine. Alfadis og jeg var ude og tisse, lavede havresuppe med kalk, og fik lidt A38. Godt for maven efter indtagelse af moderkager. 🙂
Hvalpene dier og alt er skønt !
Jeg ordner heste og flytter får. Fortæller Naboen at jeg har fået 3 hvalpe. Kommer ind 17. 22midt i fødslen af nr 4 🙂
Alfadis gjorde det igen ! Gemte en hvalp til vi andre troede der ikke kom flere og gik 🙂 Altså er der 12 timer mellem hvalp 1 og hvalp 4, en skøn stor pige, som ligner de andre 🙂 🙂 🙂 🙂
Alle lyse, Røde med hvide poter, og strømper, hvide tegninger og pletter, Velskabte med dobbelte kløer !
Jeg er bare så så så GLAD !

Nye oplysninger og billeder kommer så snart jeg må for Alfadis !

De vokser og trives ! Alfadis og Kátur´s skønne Firlinger ! Alfadis´sidste kuld. Køkkenkuldet 🙂

Pige nr. 1     –  1/7 fødselsvægt 224 g,  5/7   –  427 g ,  8/7   –  746 g

Dreng nr. 2 –  1/7 Fødselsvægt 206 g, 5/7  –  475 g ,  8/7   –  778 g

Pige nr. 3     –  1/7 Fødselsvægt 180 g, 5/7  –  395 g,   8/7   –  627 g

Pige nr. 4     –  1/7 Fødselsvægt  233 g, 5/7 –  510 g,   8/7  –  794 g

Det er god mælk Alfadis har. Hun elsker sine hvalpe. De bliver passet og nusset og synger veltilfredse i kassen. 🙂  De er bare så smukke.

Alfadis startede på havresuppe med kalk, sukker og salt. Det sætter gang i mælkeproduktionen. og ordner hendes salt/sukkerbalance. Tredie døgn står der så kogt kylling og ris på menuen. fjerde dag , når maven er ok efter fødslen og moderkagespisningen, er der så super 1st.Choice hvalpemad, fra Canada – Luxus til specielle guldklumper <3 med kylling eller med Torskerogn og A38 som dressing.

Nye oplysninger og billeder kommer så snart jeg må for Alfadis !

Alfadis er glad ! Så glad !
Hun elsker sine hvalpe og går rundt og smiler hele tiden.

8 dage gamle super dejlige hvalpe !

 

Hvalpene på vægten 🙂

 

ca.4 døgn gamle har alle hvalpe fordoblet fødselsvægt ! Alfadis har masser af mælk !!
Nr 1.Pige vejer nu 417g , Nr. 2. Dreng vejer 475g, nr 3. Pige vejer nu 395g og nr 4. Pige vejer 510g
Det er stadigt svært at få lov af Løvemor Alfadis at få lov at se hendes hvalpe tæt på, så billeder og vejning i al hast.

 De vokser og vokser ! De skønne firlinger.

 

Hanhunden 14 dage gammel, nu med øjne og stadig lidt genert. Så Fin lille dreng.  Bunke med tryghed. Lille pige, tyksak, på ryggen 🙂

Så er der nærbilleder , Nr 1   Pige                                           Nr 2   Pige                                                Nr. 3 Drengen                                                    Nr. 4   Pige

Hólarvik´s Katla Káta                                 Hólarvik´s Kylja Káta                                    Hólarvik´s Kjói Katur                                         Hólarvik´s Kvika Káta

 

 

 

Efter endnu en Tropenat, hvor de har ligget på kolde flasker , lufter det dejligt her til formiddag. Og nu er det tid til Middagsluren 🙂

I eftermiddag vil jeg prøve ar tage flere billeder af de små aktive 🙂

26/7 . Puha en nat ! Hvalpene hylede og peb…..Alt for varmt ! Vi lagde vandflasker med koldt vand pakket ind i viskestykker mellem hvalpene for at køle. Vinduer åbne i den ene side, for at undgå træk. Så til dem hver time ! De drikker Mælk og vand på skift og jeg skifter underlag lige så tit, for at de ikke skal ligge vådt ! De skal jo nødigt blive forkølede !

Så kom Firlingerne ud i Oasen her i formiddag. Og mødte alle tre voksne tæver. Det gik så fint 🙂


Àlfadis åbnede udekøkkenet 🙂
Og så var der tid til leg…..
Men det er lige varmt nok……

Her den 7. 8. og 9. har hvalpene fået deres 1 ormekur. Mine store voksne hunde får også ormekur idag. Hvalpene  får en kur igen før de rejser. Vi har bestilt tid til dyrlægen, så nu mangler vi kun et par ekstre gode familier, som han give de skønne hvalpe et blivende hjem de næste 15 år 🙂

Firlingerne er blevet rigtige hunde nu, sjove og personlige. Den lækre Hanhund Kjói Kátur har stadig ingen ny familie. De der får ham er rigtig heldige, han er en skøn Bamse. Klog og dygtig allerede.

Kylja Káta fik besøg af mor Alice og far Niels, som havde barnebarnet med 🙂

Så nu har vi altså travlt ! Vi leger og præger dagen lang ! Vi har hvalpebesøg, mange forskellige mennesker og børn i alle aldre. Vi har hundebesøg. Hanhunde i forskellig alder og størrelser. Hvalpene er begyndt halsbånds træning og vi har taget de første små skridt til at lærer at gå i snor 🙂  Maden er blevet alsidig. Vi smager på mange forskellige ting. Råt  Hakket økologisk Oksekød er en af favoritterne. Kogt kylling overlår uden ben, blandet i hvalpefoder med lidt af kogevandet hældt over , er klart en anden. men også gulerødder og æbler, agurk og salat og især Broccoli er nogen af de andre.

Så har alle hvalpe og alle mødre været ude og lege samtidig de sidste par dage . Stuehvalpenes mormor Alfadis har så meget fed god mælk. Det opdagede  Ljósi og lidt efter lå han, Lilja og Lava og fik en lækker tår fløde hos Mormor Alfadis, sammen med Kjói og Kylja. så nu er totalidyllen oprettet 🙂 så dejligt.

 

I eftermiddag regner det ! Det er vi jo ikke vant til 🙂 så måtte hvalpene lege indendørs……Med mormor Hera og så gav mor en tår 🙂

Avaldi 6 år og søn fra Hera´s første kuld, kom med sin ejer Lise og hjalp med at præge hvalpe 🙂 Han er en super god hund. Men også meget dominant og derfor super til prægning af de små.

 

 

Det er en stor omvæltning for en lille hvalp at flytte hjemmefra. Den første uge skal den stille og roligt vende sig til sit nye hjem og især bonde med sin nye familie. Små turer ud i haven og en lille tur i snor ned til naboen, kan være voldsomt nok af nye indtryk. Hvis hvalpen ryster eller gør må man søge tilbage i trykheden og starte igen. Allerede den næste uge, kan man gå lidt længere ud i verden og opleve at være tryg ved sit menneske. og så vare det ikke længe før dyrlægen og 2. vaccine venter og derefter Hvalpetræning.

27. august 2018 Hold op hvor har vi haft en travl uge. Mandag beundrede naboerne hvalpene. De har New Foundlænder kennel. Tirsdag  kom DKKs  Chipmærker-dame. Det var ok. Nogle peb, men de fleste tog det i stiv pote. De fik deres fine stamtavler fra DKK. Onsdag var Alice og Niels på besøg hos Kylja. Alle hvalpe og hunde legede igen i Oasen. De er ude hver dag. men nu er der jo pludselig regn, vi skal tage hensyn til.!  Torsdag kom Dyrlægen og undersøgte og roste. Lyttede på hjerter og Lunger og alt var i orden. Fine hunde. Så blev de alle vaccineret. Hera fik renset tænder. og blev vaccineret. Hun har gået rundt og smilet lige siden med sine fine hvide tænder. Hvalpene var meget trætte og et par af dem har buler, hvor de blev stukket. Godt vi holdt en fridag fredag. Lørdag kom Dave og Karin med deres tre dejlige børn. Erika, Oskar og Kara. De glæder sig helt vildt til Ljósi flytter hjem til dem, Hvalpene er 8 uger i K-kuldet idag og 7 uger i L-kuldet, så det nærmer sig…….Sønadg havde vi så familien . Min søn og Svigerdatter og Barnebarn på første hvalpebesøg. 🙂 så sjovt at lege ude, når vi har mange mennesker til at holde øje med i kvikke hvalpe. De fik løbet meget på stort terræn. – Den kommende uge er også travl. Vi kører tur i bil. vi træner halsbånd og snor. går i skoven. Vi larmer igen med nye lyde. og præger de små. De er klar til meget nu. De store er vi at nå afrejsedatoen  …..de er klar til nye udfordringer og det er jo en spændende tid for dem.

I dag søndag havde vi,  Laxi så lige besøg af Flemming. Han havde taget søster og to to skønne piger med og MAXI. Farlig hanhund 🙂 Som var meget forelsket i Hera.

Lørdag havde vi så besøg af far Hi-Lydur Kátur og hans dejlige familie. Det var så hyggeligt, alle hvalpe ude og lege. på en gang og massere af mennesker til at kæle 🙂 Katrine og Katla fik lige hygget. Martin fangede lige en lille creme og Freyja og Amalie havde mange små hvalpe om sig. Kátur vinker fra sin bil.

 

 

STORE BADEDAG 🙂  9 hvalpe fra to kuld i en vild forvirring. Alle leger med alle 🙂 så sjovt ! Storebror Huginn er en vandhund og legede efter lidt betænkningstid, med alle de små.

Der var gang i den. Bagefter havde Annette og jeg travlt med at tørre alle de trætte hvalpe. Så opdagede vi, at hos Alfadis lå 5 hvalpe og drak mælk. De tre var gået på flødebar hos mormor. Så dejligt at alle nu kan færdes i flok og få lidt ekstra mad 🙂 Huginn ser ud til at være glad for sin lillebror Kjói 🙂 Ren Idyl. Rene hvalpe 🙂

 

I dag den 17. august, venter vi så Huginn og Annette. Storebror til Kjói Kátur ! De skal besøge lillebror og præge hele flokken igen. Vi skal alle ud på gårdspladsen og lege.

Avaldi 6 år og søn fra Hera´s første kuld, kom med sin ejer Lise og hjalp med at præge hvalpe 🙂 Han er en super god hund. Men også meget dominant og derfor super til prægning af de små.

Lilja navnet genbrugte jeg så til skønne Hólarvik´s Lilja. Var dum nok til at gøre det igen. Solgte Lilja ! dramatisk nok, kom hun hjem igen !!!! Nu skal hun blive min for altid ! Til evig tid !

Det betyder at jeg måtte tage den dybe beslutning, at sælge skønne Hólarvik´s Katla Káta. Jeg magter ikke to hvalpe, en skal trænes og have al opmærksomheden, især når vi har tre voksne damer der dagligt skal stimuleres og motioneres samtidig. 4 hunde er fint i mit hus. 5 er for mange.

Jeg har ondt i mit hjerte. Katla er en skøn hund. fuld af gåpåmod og vil blive en pragthund hos en skøn familie. De kom i går. Ulla og Niels fra Bjergsted. så nu må jeg lave papirarbejde til Katla og sende hende afsted til sit nye hjem på fredag. Dagen før hun bliver 15 uger. Super trist og så dejligt samtidig.