N-Kuld

Hólarvik´s Lilja

Født 7/7-2018 datter af Surtsey´s T – Tjörvi og Hólarvik´s Gamma Gæfa i min søn Tobias hånd i Kastaniegaardens stue. Lilja er hans hund og bringer ham megen glæde.

Lilja har verdens bedste temperament, ren kærlighed på 4 poter. Hun er en stor flot pige. Creme med hvid blis.

På udstilling fik vi at vide, at Lilja er racetypisk,  har dobbelte kløer og velansat hale. Smuk overlinie og et feminint hoved. Men hun er for stor og mangler pigment på snude og øjne.

Derfor har vi været på jagt efter en hanhund, ud af små forældre og med meget pigment til snude og øjn omgivelser. Selvfølgelig Racetypisk, sund og rask og med godt sind. Vi vil gerne lave et kuld hvalpe, sunde , raske, søde og med masser af farver. Rigtige skønne Familiehunde. Dansk Kennel Klub mangler hvalpe til alle Hvalpekøberne derude i Corona Danmark.

Og måske har vi fundet ham………..fortsættelse følger i næste uge ca 16/2-2021

    Lilja med Mor Gamma og mormor Alfadis bag i bil. Skovtur med Lilja, Hera og Gamma. Sommer Lilja.

Lilja i sne, hvor det tydligt ses hun er Creme farvet. Hun bliver mørkere år for år. Den endelige farve får de først efter 4 år.

Hvem mon vi venter på ?

Alting går ikke som præsten prædiker……..øv øv øv

Når folk ringer og vil have en hvalp, forstår de tit ikke at, hvalpe er noget man skal vente tålmodigt på ! Hvorfor laver vi ikke bare nogle flere……..?

Jeg har hele 3 tæver i løbetid lige nu. Den ene er for gammel, Ishundur´s Hera Hekla er på pension. Den anden, Hólarvik´s Gamma Gæfa, fik hvalpe i oktober 2020. Hun skal have fred og ro og komme til kræfter og sætte ny pels før vi i august / september 2021 kan lave et kuld mere på hende.

Og så er der Hólarvik´s Lilja. Hun er ung og frisk og helt klar til at formere sig. Vi fandt smuk og dejlig, sød og sund hanhund. Lidt mindre end Lilja med massere af pigment . De passer så fint sammen på avlslinier og de kan lide hinanden. Han har søde mennesker og alt er i orden. Jeg kaster Lilja ud i bilen og køre tværs over Sjælland. De leger. og prøver , og prøver og prøver…….men det lykkes ikke. Dag to kører jeg tværs over Sjælland, og vi tre mennesker og to hunde prøver , og prøver. Han får sprængt Liljas mødom. Hun hyler som en stukket gris, og han hopper af…….Dag tre…, tværs over Sjælland , nu er vi to mennesker, der prøver at hjælpe hver sin hund. Men nej. Jeg og Lilja går en tur mens hanhunden hviler. Det kræver mange kræfter at hoppe så meget på. Da vi kommer tilbage, forlader vi hundene alene, for ikke at forstyre…….Han fanger hende og starter en parring, men da hun hyler, slipper han og siger undskyld………Fjerde dag, Tværs over Sjælland, og ned til Hanhunden….Han er lykkelig for at se hende…..og hopper på. Jeg ligger nu alene foran min hund på jorden og holder hende, holder halen og prøver at være så lille som muligt, for at hanhunden vil accepterer at jeg blander mig. Han ved godt at jeg bare vil hjælpe. Vi prøver en halv time. Han går ind for at hvile og Lilja og jeg går igen tur. Vi kommer tilbage og alting gentager sig, nu bare en hel time og stadig intet resultat. En tæve har er rum på ca. tre døgn til en befrugtet parring. De er gået nu….og så er der op til 9 måneder til næste løbetid……..ØV ØV ØV

 

INGEN HVALPE I DENNE OMGANG.