N- Kuldet . Gamma Gæfa´s sidste.

 

Hólarviks Gamma Gæfa er parret med smukke unge Mànaskin.

Det er en fantastisk hanhund efter en Surtsay højt premineret mor og Lilja´s far.

Så vores to piger bliver næsten helsøskende med 4 års mellemrum.

Hòlarvik´s Gamma Gæfa 6 år og nu A hunden med to kuld bag. L i 2018 og M i 2020. Og nu glæder vi os til N-Kuldet i 2022.

Så har Gamma Gæfa fået første stik af sin Herpes Vaccine. Vi har bestilt Hvalpefoder til Gamma fra dag 31 og det er på Fisk. Gamma elsker fisk og lam og kylling.

I over et år har Opdrætter og ejer af Trolli , og jeg planlagt hvalpe. De to hunde var på papiret perfekte sammen. Vi har besøgt hinanden og for 8 måneder siden prøvede vi at parre. 4 gange kørte Gamma og jeg op til Nordsjælland og tilbragte tid i haven hos Trolli. Der var velvilje. Han hoppede op og ned igen. Mere skete der ikke. Så lånte vi ham med hjem i de næste 4 døgn. intet lykkedes. Vi konkluderede , at vi var startet for sent. Så ventede vi 7 måneder ! Ingen hvalpe i 2021. øv.

Endelig gik Gamma i løb. Denne gang startede vi hos dyrlægen. Progesteron test , skedeskrab fredag eftermiddag. Afsted til parring Lørdag. Ikke det der ligner. Test søndag formiddag, afsted, siger dyrlægen. Der sker intet. Trolli er da glad for at se os, men vil i lege ?

Mandag siger dyrlægen, at der er en til to døgn til bage….Tirsdag står Kasper og jeg så og fryser og ser Trolli lege med sin bold. Kasper foreslår, at jeg skal ringe til mit netværk….Nu har vi travlt. Tirsdag midt på dagen. Der er ikke mange der svarer…. Lisbeth foreslår en hanhund i Nyborg, som passer til min smukke tæve på papirerne. Dem kan vi ikke få fat i. Lisbeth siger, jeg skal kører ned mod hende og  to timer fra Nordsjælland senere, Ingen kontakt til andre. Lisbeth har en super smuk hanhund med A hofter og udstillinger og Chert. Han har 0,8 i indavl og super gode linier…….Godt nok er han lidt ung…. Men efter et kort møde med Smukke Gamma, har Mánaskin vist at han er gammel nok 🙂 Og de hænger sammen. Alt er fryd og gammen ! Og mor her er sååååå Glad. Dyrlægen jubler og vi tager også næste dag på besøg og får endnu en fin parring mellem to rigtig dejlige hunde.

Så venter vi på de første tegn ! I uge tre den 15/3 får Gamma morgenkvalme, hele dagen. Hun vi ikke spise. Da slet ikke hundetørkost. Jeg serverer Kylling, stegt ! og rå æggeblomme. Selv ynglingsspisen  økologisk hakket lammekølle rynker hun på næsen af. IKKE nemt med sådan en dame. Nu ved vi at vi venter hvalpe. Hornene kan føles på maven.

 

 

 

Hun har sådan en morgenkvalme. Maven vokser og er tung nu. Vi har været til dyrlægen og blevet Herpes Vaccineret anden gang. Fødekassen står klar i køkkenet. Vi har købt PubbyBoost og andet hjælpegrej til fødslen, så nu er det bare at vente……Og side med hånden på maven og mærke de små sparke <3

 

VI HAR FØDT I NAT ! Hvalpene fik 2. Maj 2022 som deres fødselsdato

I går kl 11. gik Gamma i opblokning. Det betyder 20 korte ture ud for at tømme mave og tarm. En længere tur i skoven, for at sætte gang i fødsel. Men går aldrig længere væk end du kan bære hunden hjem 🙂

Kl20.20 Vandet er gået ! Første skift af mange , rigtig mange, aviser i kassen 🙂

kl.20.32 blev en lille tynd sort / hvid hanhund født 235 g. Frisk og kvik.

Og så skete der ikke mere….21.32 begyndte jeg at undre mig. Tit kommer de to første ret hurtigt efter hinanden.  Kl 22 efter at have gået tur mm, ringede jeg til dyrlægen,  som ikke svarede ! Indtalte besked om at ringe tilbage, tak . Så begyndte jeg ,at udvide Gamma og fik fat i et par tørre bagben. Ville jo gerne have haft en vandsæk med hvalp med snuden først. Hvor er jeg glad for, at jeg lige har overstået læmme sæsonen. Har lært så meget, om at trække lam ud af får, siden 1981. 🙂  Så 22 minutter senere havde vi to friske hvalpe 🙂 Nr. 2 også en Creme dreng vejede hele 362 g , næsten dobbelt så stor som nr. 1.

kl.23.12 fik vi så en smuk rød pige. på 318 g. nemt og uden drama .

kl.01.00 fik vi så en fin rød dreng ! Hov der stoppede vejningen. kommer senere.

Gamma var mega træt og vi gik tur og fik druesukker og kalk. Og da det ikke virkede hurtigt nok ,PubbyBoost.

kl. 2.42 endnu en rød dreng med 4 hvide sokker. sådan en flot fyr !

Så skrev dyrlægen 🙂 og jeg forsikrede om , at vi var over krisen. Vi skiftede aviser og gjorde pænt i kassen. fik mere kalkvand og druesukker. Gik kort luftetur med Lilja og Àra. Kl. var 4 nu. Jeg mener, der er en hvalp mere derinde. Gamma er rolig, hvalpene dier og hyggeknager. Skøn lyd…beroligende…

Og jeg faldt i søvn med mobilen i hånden , med et dyrlægeprogram om kaisersnit , ved siden af kassen. uha ! Alle sov !

Kl.6.00 Råbte min søn på mig !  Gamma er igang igen. Stor sort hanhund, som havde slugt fostervand ! så fra ro på til førstehjælp på 2o sekunder. Vi fik ham, suget og wrappet og rystet. Var så bange for at miste ham, da han ikke kunne trække vejret samtidig med han pattede.  Fik talt med dyrlægen. Jeg fik renset hans luftveje og givet Pubbybooster , så han fik lidt flere kræfter.  og efter en tur på varmepude, var han tilbage hos de andre og klar til at slås for en pat. Vi hjalp ham lidt 🙂

Stor smuk hvalp. Den kan have haft en fødsels defekt. Nu er hun begravet ude i haven ved siden af Hera.

Kl 7.20 midt i postyret med nr. 6 valgte Gamma så lige at føde nr. 7. En smuk sort sort fyr med hvide aftegn på maven.

kl. 8.30 fik Gamma så hvalp nr. 8. Stor smuk sort og hvidbroget pige som var død ved fødslen. Moderkagen kom først dagen efter og farvede Gammas hale mørkegrøn. 11 timers fødsel det er lang tid at ligge derinde og være sidst. Så trist. I forvirringen , uden søvn og massere kaffe, tog jeg fejl af nr 6 med lungeproblemet og nr. 8. Blev bare så ked af en død hvalp ! Der er så kort mellem fødsel og død. Livet er skrøbeligt. Men nu ligger den smukke lille tæve begravet ved siden af vores Hera.

Og vi har heldigvis 7 dejlige hvalpe. 6 drenge og en pige. Der skal nok blive fest i gaden.

Hvalp 1                                                                  Hvalp 1 og store 2.                         Hvalp 3                                            Så er der hvalpe i 4 forskellige farver <3

Her er de så alle 7 på grønstribet avis               Nr.2 er den største. Han drømmer også at han patter.

1.Uge gamle hvalpe !!!

     

 

6 smukke hv se lige smukke farver :)alpe 2 sort/hvide, 2 røde med maske, 1 Cremfarvet, som bliver meget mørkere, DRENGE og 1 rød pige. Sunde og friske !

Vi medstede en smuk sort/hvid pige i fødslen og desværre også vores førstefødte dreng, som var lille fra starten på dag 5. Hårdt !

 

 

Så er hvalpene 14 dage. !

Hvalpene har fået øjne ! Det er så sjovt for nu kikker de på hinanden og på os. De har også fået Navne og er blevet registreret i Dansk Kennel Klub, I Hunderegistret og vi har bestilt chipmærkning. Og Mere mad !!! også Startermuss til hvalpene, for nu er der kun en uge til ,de kan så småt begynde, at spise lidt selv ved siden af mors dejlige mælk. Vi har 4 hvalpe ,der tager godt fra og to som jeg lægger til de gode patter mellem bagbenene. Den med mest mælk. Jeg tilbringer rigtig mange timer foran kassen, og tilser hvalpene nu hver anden time om natten. Vi sørger for at temperaturen holder ca. 25 grader i rummet. Bliver der for varmt, høre vi det omgående fra de to største hvalpe og bliver der for koldt, søger alle hen på varmepuden, der ligger i det ene hjørne. Vi har også en varmelampe, som kører i timerne fra 03 til 6 om morgenen. Til stor glæde for Seas-Nve. Gamma skal ud og tisse kl 3, så der tænder jeg lampen. og slukker når vi tænder brændeovn kl 6. Hvalpene kan se tre farver som små. Gul, blå og lilla. Derfor har de fået 3 bolde deres første legetøj, i disse farver, med klokker i. de ruller med dem og lægger hovedet på dem 🙂

Der soves og spises meget, og det er ikke nemt med portræt billeder i den alder 🙂

Den Cremfarvede dreng Hólarvik´s Narfi Nonni, den blide kæmpe bliver spændende at følge. Hans lyserøde næse

 

 

 

Vi er nu ude og lege i hvalpegård og køkken.  Vi kan gø og bide i hinanden med nye tænder. Der er også ændringer i madserveringen. Vi får blendet når vi er rigtigt sultne og lidt at tygge på når den værste sult er stillet. Så nu kan vi spise på tre forskellige måder og drikke vand af skål !

Der er ved at vise sig mere og mere personlighed. Når jeg kommer ind i hvalpegården, bliver jeg bidt i tæerne og rusket i buksebenet 🙂 Noi hopper op af mig og gør 🙂 Det er såååå hyggeligt. Neisti er glad og begejstret og skal altid være med, der hvor det sker. Narvi vil gerne være først. Han løber i hælene på Gamma.

Hvalpene har fået klippet negle for 2. gang og er blevet vejet. Narfi og Notti er begge over 2 kg 🙂 Neisti og Noi er lige i hælene på dem .ed 1. 9 og 1,8. Nova vejer 1,4 og HURRA Nökkvi vejer 1,352 g så alt min ekstra fodring giver pote ! Jeg bliver ved at lægge ham og Nova til ind i mellem alle de andre måltider. Men alt er godt nu. Alle hvalpe er friske og leger.

Vi har haft de første Hvalpekunder på besøg. Det er altid sååååå spændende. Nogle mennesker vil bare have en islandsk fårehund ,  # fordi den har en god størrelse og ser sød ud # . De bør købe en meget nemmere hund. Man skal synes det er sjovt med så intelligent og krævende hund, gå op i det med at racen er 1000 år gammel og elske dens særheder, ellers får man ikke den skønne oplevelse ud af det. Og så er det bedre at få en selskabshund. 🙂  Men så kom Pernille og Yatzy. Det bliver rigtigt godt !

Nu er hvalpene 4 uger og der er rigtig ved at komme gang i dem. De leger og løber rundt i hælene på deres mor. De spiser rigtig godt nu. Mange gange hos Gamma og 3 gange dagligt hos mig. De vokser. Narfi Nonni vejer nu 1.680 gram , så det er ikke for ingen ting han hedder den blide kæmpe 🙂
Nótti Nóva er nu over de eftertragtede 1000g og vejer nu 1.061 g. Så mangler vi bare lille Nökkvi Njáll 🙂 han vejer 980g så det vare ikke længe, måske på 1. månedsdagen ?
Vi har haft de første hvalpekøbere på besøg og glæder os til mange flere…..
Planen i dag er at tage billeder af hver hvalp…….. Men jeg er ikke så heldig som Susanne at råde over en fotograf, så ……

 

3 uger gamle – nu sker der en helt masse ! Hvalpene har fået smag for Startermuss og Hvalpefoder blandet med modermælkserstatning.  De får stadig mest hos mor Gamma, men hun vil gerne have lidt hjælp. De leger og er nu ved at kunne holde balancen. de er rigtig glade for vores træningspat og bruger den meget.

 

 

 

 

I går skinnede solen skønt Og vi havde besøg af Saga 6 år og Storm 2 år med forældre. Der blev kælet og leget. præget hvalpe til den store guldmedalje. Bagefter var vi ude i solen med mor Gamma og “søster” Àra på 1 år og storesøster Lilja på 4 år. Så det var en oplevelsesrig dag !

 

Hvalpene trives og leger ! Vi er ude mange timer om dagen, mellem regnbyger. Jeg overtager mere og mere fodringen og dermed al arbejdet og har (næsten) accepteret  at dagen starter kl 04. med rengøring og morgenmad. Kl. 6 rengøring og Gamma tår. kl 9 er der så brunch osv. alle dage ! Men de hvalpe er bare skønne :)De har i tre dage fået ormekur og kun en havde dårlig mave.

Vi er begyndt at præge på fremmede hunde, Yatzi en Flatcoated retriver med en Islandsk mor, som skal være storebror til Hólarvik´s Noi Njördur  ( tror vi nok) Og Hólarvik´s Neisti Nykur skal til Norge og vandre i bjerge og lege i sneen. Familien fra igår tænker ….. og der kommer en mere på fredag, så det er jo skønt at de små guldklumper begynder at finde deres blivende familier.

Idag er vi 5 uger og det regner, så indendørs hygge med de store piger , og Hvalpekøber besøg  ! Så dejligt

 

6 Uger gamle og fotomodeller

Så kom Pernille med kameraet ! Jubiiii. Flotte billeder , se bare her  :

Nu er hvalpene 7 uger. Vi har gang i en masse indlæring. Arbejder på renlighed. På at komme når vi kalder ved navn. På at spise mange forskellige madvarer. Hvalpene har spist Økologisk hakket oksekød og økologisk hakket lammekød. De har spist broccoli og gulerødder. Ris og kaninøre, som var en kæmpe succes. og er sunde tyggeben. Vi har været i forskelligt terræn i flok. og enkeltvis med mor Gamma og mor Marianne. Vi har haft halsbånd og snor på ! og vi har haft mange besøg ad dejlige hanhunde og deres mennesker, så vi kan lærer at fremmede ikke er farlige. Vi leger meget udenfor nå der er tørt. og i hallen og køkkenet når det regner. Vi har fået nyt hvalpemad gennem en lang proces og spiser heldigvis rigtigt godt ! Vi tager alle på !

Imorgen kommer DKK´s chip- dame. Så bliver alle hvalpe Chippet og registreret i Dansk Hunderegister og får deres papirer fra Dansk Kennel Klub og deres fine stamtavler !

Lørdag kommer Min Dyreklinik Trine Dyrlæge og vaccinerer og sundheds tjekker og vejer. så der sker en masse. Vi får også den barske ormekur og har måske ondt i maven dagen efter.

Hvalpene er 8 uger.
Man kan virkelig mærke at det er et Drengekuld ! fart
og ballade ! slagsmål og styrkeprøver 🙂
Der har været Chipdame. Og Dyrlægebesøg. Nu er alle stamtavler ankommet. Mapperne og Hvalpepakkerne lavet. Så snart begynder afrejserne……9.uger gammel blive Hólarvik´s Nói Njördur
hentet. Som den første. Han får et dejligt hjem ovenikøbet også en storebror Yatzy. Mennesker der har tid til ham.
Men vi har stadig en der ikke kender sin fremtidige familie…… så du har stadig mulighed for at få en skøn Islandsk Fårehund fra dette særlige kuld……’

 

Hvalpene er 12 uger og Neisti har fundet sin dejlige familie.

Karen, Malik og Ivalo køre hjem til Køge med Neisti.

Idag er hvalpene 11 uger. Og der går stadig 5 på gårdspladsen !!. De to er solgt. Narfi flytter i morgen tirsdag den 19. Han fik sig heldigvis en dejlig familie og en kæmpestor storebror.

Endnu en GLAD familie                                     Nyvaskede Narfi                             Narfi´s nye ven Marcus på 48 kg. Godt man er stor inden i 🙂

 

Så er der 4. Det er skønne smukke Neisti der mest mangler sin familie. Nökkvi og Nova er venner og nemme sammen . Jeg træner hvalpe , så godt det kan lade sig gøre. Men det er ikke ligefrem nemt nå der er 5 der råber, TAG MIG ! Vi træner indkald og køre tur , så biltræning går frem ad, men igen, alene træning er næsten umulig. Vi går ture med en hvalp og en voksen hund. Kommer i skov og på mark. Nogle hvalpe elsker det og nogle er stadig usikre, og ville have så godt af mere alenetid med sit menneske. Nu er det ferietid. Og vi må håbe , at når folk kommer hjem, at de lige står og mangler VERDENS sødeste HVALPE der er SÅ klar !       SE vi har fået rejst ørene nu 🙂

Dette er mit 13. kuld. Tiderne er anderledes MEN. Aldrig før har jeg haft svært ved at finde de rigtige mennesker til mine skønne hvalpe! Min hvalpe plejer at gå som varmt morgenbrød en søndag morgen af bagdøren 🙂 Jeg har altid ventelister. Det havde jeg også denne gang. 4 familier som ønskede sig en tæve. Og så fik vi 5 drenge og den lille skønne pige , som jeg først skulle have haft til næste år. Men Gamma skal ikke have flere hvalpe. Dette kuld er et kryds af mine to gamle familier og hvis jeg sælger Nóva har jeg ikke mulighed for at avle videre på egen avl. Så vil det være tilkøbte gener . SÅ dettttt….. Altså 5 hanhvalpe. Denne gang har jeg ledt med lys og lygte efter hvalpekøbere. Pernille var på lager. Hun har hund i forvejen. Fedt liv med vand og tid. Dorte fik jeg ændret fra tævekøber til min skønne han Nótti. Ren kærlighed. De har islandsk hund i forvejen. Og Islandske heste. Dejligt liv der. Og så kom Henning med familien og de købte Narfi. De har kæmpehund i forvejen. Der får han det dejligt.

Neisti var reserveret til Norske Mia Sofie. Hun kørte hele vejen herned og så til ham. Var mega glad for det hun så.   Alligevel sprang hun fra. Ved ikke helt hvorfor. Neisti er smuk, sund, stor og racetypisk. Jeg havde håbet han kunne blive avls han i Norge. Men istedet går han på min gårdsplads og venter på, at der skal komme en kærlig familie til ham.

Nökkvi var den lille i kuldet. Derfor har jeg hele tiden passet lidt ekstra på ham. Men det er vist ikke nødvendigt mere. Han er stadig den der sidder og overvejer verdenssituationen. Han er nem at elske 🙂 Derfor undre det mig bare såååå meget , at jeg stadig har ledige hvalpe i en alder af 10 uger.

Og så i dag blev han henter 🙂 Nói var så klar. Nyvasket og velduftende. Klar på nye udfordringer. Det bliver så godt for ham. Tillykke til Nói og familien 🙂

 

 

 

 

 

 

Så nu er der kun to tilbage . Hólarvik´s Nótta Nova som skal blive boende her og søde Hólarvik´s Nökkvi som har fundet sin bedste ven i William. William og hans 3 søskende arbejder hårdt på Far Frank og vi håber at de snart flytter sammen i Roskilde.

Så kom familien Panton og hentede Nótti Náttfari hjem til Falster . Denne dejlige familie har i forvejen Hólarvik´s Àsa fra Kennelens A-kuld.

Så har vi Nökkvi og Nóva , de to røde ballademagere ! Så der er stadig ( For ) megen gang i hvalpene her på gården.

Nökkvi har haft besøg af Wilhelm og hans søskende, som nu prøver at overbevise Far Frank om, at de skal have hund ! Nökkvi skal til tandlægen den 3-8 og have kikke grundigt på sit overbid. Det har vi aldrig prøvet før, så jeg lærer noget igen ! Men bare fordi man ikke er en udstillingshund , kan man jo godt få sig en skøn familie at være en god kærlig hund for 🙂

 

Nökkvi har fundet sin nye bedste ven ! William fik overtalt far til at hente lille hunden i dag ! Det bliver bare så godt ! Og det betyder , at nu er Nòtta Nóva enebarn og køkkenet igen er en balsal. Ikke mere hvalpegård og hunde ting. Nu kan vi endeligt få pillet påskeæggene ned i stuen og tage den i brug igen efter 96 dage i køkkenet !!!! Det er godtnok såååå dejligt at have hvalpe, men det er også såååå dejligt at få sit liv og sin stue tilbage 🙂