Sundhed – Foder, Vacciner, Flåter, Neutralisering mm.

Den Islandske Fårehund er en stærk arbejdshund. Sjældent syg.

Hvis du passer din hund med god sund mad, uden alle de fælder industrien, som bare vil tjene penge, sætter for os….så går det fint. Islandske fårehunde spiser ikke ret meget og skal derfor have det bedste. Jeg vælger Canadisk, da de har andre regler end EU. Jeg køber hundefoder lavet på menneske mad ingredienser. Ønsker ikke fjer, næb og fødder kaldet kylling, eller fiskeolie fra skidtlaks fra Norsk opdræt , med sygdomshæmmende medicin mm i. Ikke Kylling fra Kina , som beviseligt giver nyreproblemer på grund af tungmetaller, eller Tyggeben fra Kina som giver kæbekræft, på grund af tungmetaller og syre, som man bruger til at flække kohuderne med. Mine hunde skal ikke have fyldstoffer som Majs, de ikke kan fordøje, korn og soya som kan indeholde allergifremkaldende stoffer og ødelægge hormonbalancen.

Mine hvalpe bliver opfodret på 1stChoise hvalpefoder,  Økologisk A38. torskerogn og økologisk hakket kød. Økologisk Frugt og grønt, især Broccoli. Tørfisk fra Island og Grønland. Økologisk æggeblomme.

Vaccine – Der har været stor magt til dyrlægerne, som tjener mange penge på vacciner og især sundhedstjek af din hund. Man anbefaler …. det er ikke det samme som DU SKAL, eller som det der er sundest for din hund. Vaccine følges altid af et bærestof. Det kan være allergifremkaldende. Dansk Kennel Klubs retningslinjer siger : 1. Vaccine 8. uger.  2. vaccine efter hvalpen er kommet i nyt miljø ca 12 uger gammel. 3. vaccine et år derefter. vent 3 år og revacciner. Også selv om du skal på udstilling med 600 hunde.

Kennelhoste……Vaccine er IKKE en god ide. De to hvalpe fra mig, som i 12 ugers alderen er blevet påduttet denne vaccine, har begge efter små tre uger blevet syge med , sjovt nok Kennelhoste. Alle andre hvalpe fra samme kuld fik ikke kennelhoste. det var ikke samme kuld eller år. En tæve i min flok, fik kennelhoste. Hostede og hakkede i ca. 8 dage, lidt snottet og blev så rask. uden behandling, bortset fra kamillete. Hun smittede IKKE de andre.

Rabies ….. Barsk vaccine. ikke god for hvalpens immunforsvar. Vent til hunden er voksen, hvis du ikke skal partu til udlandet på ferie. Giver den kun til EksportHvalpe på grund af EU regler. Kun en af mine tæver har fået den på grund af parrings rejse.

Desværre er dyrlæger alt for rundhåndede med SMERTESTILLENDE medicin. Hverken Islandske heste eller hunde tåler det. LAD VÆRE. Hvis din hund halter, er det godt den kan mærke det gør ondt, og derfor er nemmere at holde i ro til poten er lægt.

Flåter ….. undersøg din hund dagligt for flåter. pil dem ud og brænd eller drukne dem. Hunde får meget sjældent Borrelia. Bornholm er værst. Forebyg. Tic-clik i halsbåndet. Den hjælper mod de fleste. Lavendelolie købt i Matas, og citrunella virker. Hos Outdoore fås Biomixtur Flåt spray. også biologisk bekæmpelse 🙂

Neutralisering……….Etisk er det forkasteligt at bortopererer sundt væv, som en naturlig sund hund , er født med. Der er mange risici forbundet med kastration. Forskellige cancerformer, vækst problemer, hunden får ikke den fylde og pels, den hormonale balance skaber. Knoglerne bliver svækket og hundens liv afkortes. Mentale problemer ses hos frygtsomme hunde. Jo tidligere neutraliseringen foretages, jo større risici. Hunden skal være udvokset før dette indgreb. altså over 2 1/2 år. Neutraliserer man sin hund af bekvemmelighed er man ude på et skråplan, kan man ikke håndterer en intakt hanhund eller tæve, så har man  valgt forkert race. Er hanhunden krybtokid , har kun en sten nede, har ny forskning vist , at den sten der ikke er i pungen, skrumper ind og  forsvinder med årene. Den sten i pungen kan sagtens klarer sædproduktionen og hormonbalancen . Hunden skal IKKE opereres ! Den får et fint liv med en sten 🙂

Man bør KUN opererer på SYGE hunde. Narkose er absolut ikke sundt. Man bør KUN gå til Dyrlægen når hunden er syg. Har din hund det ikke godt, RING til mig. Vi tager en snak og Jeg Kan Hjælpe i mange tilfælde med gode råd, ganske gratis 🙂